За Винарна Лайт Касъл

С какво разполагаме

Винарска изба Лайт Касъл гарантира постоянство в качеството и съхранява традицията и свещенната клетва на старите български лозари и винари.

Избата разполага с 260 дка собствени насаждения от сертифициран висококачествен лозов посадъчен материал. Сортовете, които са в плододаване са 6 вида – Мерло, Каберне Совиньон и Сира(Шираз), Санджовезе, Пино Ноар, Темпранийо като всеки един от тях е умело селектиран от професионален екип от агрономи и лозари, и основно е подбран на база почвено-климатичната характеристики на микрорайоните на засяване.

 

 

Също така, избата разполага и с нови насаждения от местни червени и бели сортове, като някои от тях са изключителна рядкост и ценност за Българското лозарство и винарство. Ние сме горди, че ще съхраним тази безценна частица от България и с гордост ще я покажем на света!

 

 

Винарска изба Лайт Касъл съчетава модерни технологични и енологични практики като интегрира традиционните и доказани с времето решения и способи, за да създадем възможно най-доброто Българско червено вино – с превъзходни вкусови, ароматни и не на последно място – здравословни качества.

 

 

От 2009 година всички насаждения на Винарската изба са в процес на био сертификация – резулататът Първата изцяло био Българска изба!