English
 

Добре дошли в нашия уеб сайт!

Скъпи Почитатели на хубавото вино, представяме на вашето внимание най-новите вина на ВИ Лайт Касъл :


 Лайт Касъл Мерло 2009 - Лимитирана Серия - Reserve - 250 бут.
      

За поръчки - sales@light.bg ; m: +359 878 237 111

              
 

            GOLD MEDAL                                             SILVER MEDAL         
             Merlot 2007                            Trendafil 2007      Syrah Prem. Oak 2007

                     

        

 


Хотел Лайт Касъл

Хотел Лайт Касъл

Лайт Касъл Хотел и Винарна се намира в Ивайловград, китно и живописно градче разположено в най-югоизточната част на Родопите. Районът е известен като екологично чист с голямо биологично разнообразие и спираща дъха природа. Богат на екопътеки , културни забележителности, живописна природа, спокойствие и гостоприемство, Ивайловград е точното място за отмора - далеч от забързания свят на ежедневието.

Философия

Философия
Ние от екипа на Лайт Касъл призоваваме всички приятели, ценители, както и всички други независими български винопроизводители, които споделят целите ни, и вярванията ни - да се обединим в едно общо начинание – да възобновим магията на Българско вино и да покажем на света, че в България правим продукти с които да се гордеем!

Ние от Лайт Касъл се гордеем, че сме избрани да живеем и работим тук в България и винаги ще защитаваме светлото бъдеще на прекрасната ни страна!

 

За Винарна Лайт Касъл

За Винарна Лайт Касъл

Специално селектиран посадъчен материал, ограничен добив от декар, производство само от собствени насаждения, изключително благоприятни почвено-климатични условия, отличната технология и дългогодишният опит от енолози, технолози и лозари от бранша - това е малка част от магията на винарска изба Лайт Касъл!


Технология

Технология

Технологията за производство съчетава модерното и класическото във винарското изкуство! Никакви добавки, оцветители, подобрители и стабилизатори. Изцяло естествена технология съчетана с магията на старите винари и лозари! От 2011 година избата се сертифицира по ISO 9001:2008 и HACCP - международни стандарти за управление на качеството и безопасността на приложените технологии и методи в производството.


Уникалността на региона

Уникалността на региона

Винарска изба Лайт Касъл се намира в региона на Ивайловград, със собствени масиви, намиращи се в землищата на с. Белополяне и с. Свирачи, най-югоизточната част на Родопите – регион, славещ се с едни от най-добрите за България, почвени и климатични условия за развитие на лозарството и в частност отглеждането на висококачествени червени сортове, като Мерло, Каберне Совиньон, Сира (Шираз), Пино Ноар и др.